Țigla metalică – o alegere excelentă în materie de acoperișuri

Execuția unei clădiri nu poate fi completă fără instalarea unui sistem de învelitoare care să întrunească toate calitățile necesare. Altfel spus, montajul acoperișului ar trebui să fie estetic și funcțional în același timp.

În condițiile în care piața de specialitate are o paletă destul de variată de produse, alegerea materialelor de construcție devine o adevărată provocare pentru majoritatea proprietarilor.

Acoperișuri din țiglă metalică

Unii proprietari se orientează către acoperișurile din țiglă metalică în timp ce alții optează pentru sisteme de învelitoare din șindrilă bituminoasă sau țiglă ceramică. Fără îndoială că fiecare dintre acestea prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje, însă una dintre preferatele producătorilor rămâne țigla metalică. Beneficiile pe care le oferă acest tip de învelitoare sunt multiple și pot îndeplini chiar și cele mai mari exigențe. Iată care sunt principalele caracteristici și specificații tehnice pe care le au acoperișurile din țiglă metalică:

  • Greutatea redusă a panourilor din țiglă metalică constituie un avantaj pentru structurile care nu permit încărcări suplimentare mari;
  • Ai la dispoziție o gamă variată de produse din care poți alege;
  • Beneficiezi de un raport excelent între calitate și preț;
  • Montajul țiglei metalice presupune puține îmbinări ceea ce înseamnă că nu există multe zone în care apa poate pătrunde sub acoperiș. Mai mult decât atât, numărul de îmbinări necesare facilitează montajul acestei învelitoare ceea ce duce la economie de timp și de bani;
  • Unul dintre marile avantaje pe care îl prezintă un montaj din țiglă metalică este versatilitatea sa, trăsătură care îi permite să se muleze pe aproape orice formă de acoperiș și structură. În plus, producătorii optimizează în mod constant produsele, astfel că, pe piață există o gamă variată de accesorii pentru a-i susține caracterul adaptabil.
  • Dacă vorbim despre o lucrare de reparație în cazul acoperișurilor vechi, nu este nevoie să se desfacă sistemul de învelitoare uzat, ci poate fi efectuat un nou montaj din țiglă metalică ca un strat suplimentar
  • De asemenea, cheltuielile de întreținere sunt destul de reduse

Ce model de țiglă metalică să aleg?

Dacă ți-ai îndreptat atenția către țigla metalică atunci ar trebui să știi că în momentul de față se poate produce în două variante:

 

  • Țigla metalică standard (clasică)

 

Țigla metalică constituie un produs standard care poate fi disponibil în tipuri diferite de acoperiri, texturi, culori și grosimi;

 

  • Țigla metalică cu prinderi ascunse (dublu modulară)

 

Țigla metalică cu prinderi ascunse presupune un sistem modular inovativ ce constă într-o fixare perfectă prin intermediul îmbinării perfecte a panourilor. Oferă siguranță în timpul montajului și poate fi manevrată cu ușurință. De asemenea, etanșeitatea și uniformitatea se numără printre atributele esențiale care indică o calitate superioară a produsului finit.

Ce prețuri are țigla metalică

Bineînțeles că înainte de a cumpăra materialele, ar trebui să inspectezi puțin piața de specialitate și să afli ce prețuri are țigla metalică. De asemenea, nu există costuri fixe atunci când vine vorba despre instalarea unui sistem de învelitoare – având în vedere că ar trebui să iei în calcul și munca depusă de echipa care efectuează montajul țiglei metalice. Dacă dorești să calculezi care este prețul exact, este recomandat să contactezi un producător de calibru.

Fără doar și poate, sistemul de învelitoare face parte din categoria pieselor esențiale fără de care nu se poate desăvârși o lucrare arhitecturală, indiferent de tipul ei. Din acest motiv, este indicat să alegi numai materiale de calitate care să fie rezistente la intemperii și să fie în deplină armonie cu celelalte elemente decorative.

 

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.