Refresh loader

Tot ce trebuie sa stii despre alcoolul sanitar

Tot ce trebuie sa stii despre alcoolul sanitar

Alcoolul-sanitar este o solutie antiseptica care este frecvent utilizata in primul ajutor pentru curatarea si dezinfectarea resturilor minore. Este o solutie care contine 70% alcool izopropilic pentru curatarea pielii si reducerea numarului bacteriologic. Acest lucru este important pentru a va asigura ca zona este curata inainte ca pielea sa fie taiata (cu ajutorul unui bisturiu) pentru a preveni infectiile.

Practici medicale

Exista un motiv bun pentru care alcoolul-sanitar este o parte din cele mai multe truse de prim ajutor. Il puteti folosi in urmatoarele scopuri medicale:

Antiseptic. Alcoolul-sanitar sau spirtul este un tratament bactericid natural. Aceasta inseamna ca ucide bacteriile, dar nu impiedica in mod necesar cresterea lor. Alcoolul poate, de asemenea, sa ucida ciupercile si virusii. Cu toate acestea, este important ca o persoana sa foloseasca o concentratie de alcool de frecare de cel putin 50%. In caz contrar, solutia nu poate ucide eficient bacteriile.

Greata postoperatorie. O analiza a dovezilor a descoperit ca timpul pentru ameliorarea simptomelor de greata postoperatorie a fost cu 50 la suta mai rapid atunci cand persoana respectiva mirosea alcool-sanitar, comparativ cu medicamentele traditionale utilizate pentru tratarea greatei, cum ar fi ondansetron (Zofran). Mirosul alcoolului poate ajuta rapid la ameliorarea greturilor.

Alcoolul-sanitar, un bun dezinfectant si chiar mai mult de atat

Dezinfectant de suprafata. Puteti utiliza alcoolul ca dezinfectant pentru articole precum foarfece, termometre si alte suprafete. Cu toate acestea, alcoolul-sanitar nu este intotdeauna suficient de fiabil ca dezinfectant de spital. Dar, poate deteriora acoperirea de protectie pe unele articole, cum ar fi placi de plastic sau lentile de ochelari.

Cei mai multi producatori vand alcool sanitar in puncte diferite de formulare, si anume 70 sau 90 la suta frecand alcoolul. De regula generala, spirtul cu o concentratie de 70% este mai prietenos pentru utilizarea pe pielea ta.

Astringent. Alcoolul este un astringent natural care va poate ajuta sa strangeti porii si sa va lasati pielea sa se simta inviorata. Aplicati dupa curatarea pielii si inainte de a aplica hidratant sau protectie solara. Din pacate, alcoolul poate fi foarte uscat pe piele, asa ca nu il folositi pe nicio zona uscata. De asemenea, aplicarea acestuia dupa barbierit sau pe zone deschise de acnee poate provoca o senzatie de arsura.

Deodorant. Alcoolul-sanitar poate fi un ajutor rapid daca nu aveti la mana deodorant. Puteti pulveriza direct pe axila, dar evitati barbieritul, deoarece pot intepa. Unele persoane amesteca, de asemenea, uleiuri esentiale, cum ar fi lavanda cu alcoolul, pentru un miros calmant al pielii.

Evaporarea apei din ureche. Daca aveti apa in urechi dintr-o piscina, amestecati o solutie de 1/2 lingurita frecand alcool si 1/2 lingurita otet alb. Turnati sau asezati cu un picurator solutia in ureche, in timp ce capul este in lateral. Lasati solutia sa se scurga. Nu o aplicati daca aveti o infectie a urechii sau o ruptura in timpan, deoarece solutia ar putea intra mai adanc in ureche.

Indepartarea capuselor. Daca dumneavoastra sau cainele sau pisica aveti o capusa, aplicarea alcoolului-sanitar pe capusa inainte de a o indeparta va poate usura indepartarea acesteia.

2 thoughts on “Tot ce trebuie sa stii despre alcoolul sanitar

  1. Mai in gluma, mai in serios, eu as vrea sa stiu ce au facut cu alcoolul sanitar toti cei care au cumparat in cantitati industriale, de parca venea sfarsitul lumii. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap