Un domn talentat

E o poveste draguta in care s-a implicat un domn serios si foarte talentat.
Era singurul copil dintr-o familie instarita. Parintii munceau din greu pentru a-i asigura o viata mai indesulata. Ii placea foarte mult sa invete, iar cand a terminat facultatea, s-a angajat foarte repede, datorita rezultatelor bune.

La inceput si-a facut ucenicia intr-o firma respectabila si importanta. Dorinta lui de a se face placut,” mai ales sefilor” nu l-au facut prea popular printre colegi. Unii dintre ei il evitau si il priveau cu neincredere. Rareori iesea cu ei la o cafea, si de cele mai multe ori nu ii spunea nimeni cand era ziua cuiva, sa contribuie si el la cadou.
Dupa ceva timp, a fost numit sef de departament, iar in aceasta postura, avand si birou, venea si mai rar in contact cu colegii. Cu ajutorul parintiilor, si ce mai stransese si el, si-a cumparat o casa si a organizat o petrecere de inaugurare. Si-a invitat toti colegii si, spre mirarea lui, au venit. Cunostea multe firme de catering, asa ca totul a iesit perfect, lumea chiar s-a simtit foarte bine.
Departamentul care il conducea a fost implicat in niste proiecte finantate. Trebuia sa respecte niste termene, firma incasa niste bani seriosi, iar membri echipei primeau niste bonusuri frumoase. S-au strans cu toti si au spus ca vor munci cu totii cot la cot, sa fie totul bine. Isi facusera deja tot felul de planuri cu banii din bonusuri, cat sa ajunga macar pentru un concediu. Multumiti de cat au castigat, si-au cheltuit banii cum au crezut de cuviinta si a ramas ca, in lunile urmatoare sa faca cateva concursuri pentru fiecare.
Si-au propus sa faca tot posibilul sa castige, si pentru asta s-a inscris toata echipa la toate sectiunile. Era foarte mult de munca, dar toti erau talentati, munceau fara sa protesteze si stiau ca sunt in stare sa fie cei mai buni.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.