Un vis sau un cosmar

Cred ca am atipit. Am avut si un vis, adica un cosmar: se facea ca Cosmin, prietenul meu, s-a transformat intr-un balaur urias, care scotea flacari de toate culorile pe nari, pe urechi si pe gura. Cand vantul a imprastiat cu zgomot ferestrele, am fost sigur ca e el, ca a venit sa ma nimiceasca.
M-am ridicat, mi-am intins bratele inainte, apoi mi-am aranjat, cu un gest repezit, suvitele rebele de pe frunte. M-am intors putin speriat, cu fata spre usa. Burta dealului, neagra si nesfarsita se intindea pana la orizont. Nori negri-vinetii si limbi scaparatoare de foc isi disputau intiietatea pe portiunea de cer cuprinsa in raza mea vizuala. Am inteles. Se pornea o furtuna. Am inchis cu rabdare toate ferestrele, am inchis si usa, apoi m-am intors in camera mea, trantindu-ma in fotoliul adanc si desfundat. Am citit cateva randuri dintr-o carte, doar, doar, voi putea sa uit visul acela groznic, dar, daca ma gandesc bine, a fost doar un vis, dar unul care m-a speriat si m-a intristat putin.
Trebuia sa ma linistesc, de aceea am preferat sa iau o carte din biblioteca si sa ma apuc de citit, asa sigur ma simteam mai bine, uitam totul, fara prea multe eforturi.
Fusese doar un vis, un cosmar, imi tot ziceam la inceput, nu are de ce sa imi fie teama, dar tocmai pe prietenul meu Cosmin sa il visez atat de urat, era un balaur foarte fioros. Pe de o parte imi vine si sa rad.. Cosmin, un balaur fioros, cand el este in realitate foarte bland si cuminte.

Distribuie

Leave a Reply