Refresh loader

Universitati

Universitati

Varul meu era in clasa a XI-a. Dupa ce se terminau orele , el pleca mereu cu colegii de clasa spre casa, si incepeau sa discute despre ce drum vor porni in viata, despre facultatile pe care le vor alege, si sperau ca vor fi impreuna si la facultate. De obicei imi placea foarte mult cand venea pe la mine cu colegii, sa stau sa le ascult discutiile,
sa le fac cate o cafeluta si prajiturele(eu sau mama mea). Stiam ca intr-o zi isi va lua zborul spre o o altfel de viata,mai frumoasa, spre drumul pe care si-l va alege. Era foarte bine daca isi gasea o facultate buna, eu i-am recomandat sa apeleze la www.univstud.ro , doar asa putea ajunge cineva in viata. Din clasa a zecea se tot gandea la ce facultate se va inscrie, cum o sa fie, si din toata inima isi dorea sa fie cu colegii din liceu impreuna. Incepuse sa isi cumpere cat mai multe carti si culegeri, sa se apuce de invatat temeinic, ceea ce era foarte bine pentru el. Dar, este mai bine acum, orice licean isi poate gasi pe internet o universitate foarte buna, fara sa fie greu sa gaseasca. Majoritatea tinerilor din ziua de azi vor sa termine o facultate, sa isi aleaga un drum bun pentru ei. Dar, din pacate sunt unii care au terminat liceul cu chiu cu vai, abia stiu sa lege doua vorbe, de aceea nu stiu ce sa faca si aleg sa se angajeze pe undeva, fara sa se mai inscrie la o facultate. Unii stiu ce inseamna sa iti alegi o facultate buna din Europa, dar ar trebui un pic indrumati de catre profesori si parinti, si in ultimul rand ce meserie vor practica dupa terminarea universitatii alese.
Sunt unii care isi aleg facultatea fara sa stie ca nu au nici o treaba cu meseria ce o vor practica dupa, ar trebui indrumati imediat dupa ce termina clasa a zecea, sau poate chiar mai devreme.
Ca sa alegi o universitate foarte buna din Europa, ar trebui sa te documentezi intai, ce materii vei invata acolo, si meseriile pentru care vei fi pregatit la terminarea facultatii.
“La fel ca voi, si noi ne-am confruntat cu intrebari ca “Ce facultate voi urma dupa ce termin liceul?” “Va fi alegerea potrivita?” “Dupa ce o voi termina, voi avea un loc de munca?” Toate acestea sunt intrebari firesti, la care bine-nteles trebuie sa gasim si un raspuns. Si ca sa il gasim trebuie sa testam, pana cand vom gasi ceea ce ne place, ceea ce ni se potriveste. Nimeni nu stie din prima reteta succesului si cu siguranta sti macar un exemplu care sa iti confirme acest lucru. Fiecare dintre oamenii de succes au esuat poate de nenumarate ori, dar important este ca intr-un final au reusit. Au reusit pentru ca exista optiuni. Optiuni educationale de care fiecare dintre noi dispune”.
“UnivStud.ro te ajuta sa identifici optiunile educationale pe care sistemul de invatamant romanesc, dar si din strainatate ti le ofera.
UnivStud.ro iti ofera informatii gratuite privind oportunitatile de studiu, procesul de aplicare la facultatile care te intereseaza, procesul de admitere, dar si costurile studiilor”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link