Refresh loader

Vesminte preotesti

Vesminte preotesti

Imi amintesc cu drag perioada aceea cand prietenul meu cel mai bun a decis sa mearga la scoala de teologie. Atunci sa spun sincer nu eram prea incantat, stiam ca ne vom vedea foarte rar, dar era alegerea lui si nu puteam face nimic, trebuia sa i-o respect.
Ne intalneam in vacante, imi povestea ca de abia astepta sa devina preot, ca nimic nu este mai frumos ca aceasta meserie, parca ma fascina povestea lui, nu mai eram suparat de alegerea lui. Eram bucuros pentru el. Imi aduc aminte cand a devenit preot, stiam ca tot ce se va intampla voi apela numai la el, este un om minunat, un om bun, te poti unge cu el la rana.
Cand m-am dus prima data la biserica la el i-am admirat vesmantul lui bisericesc si nu m-am putut abtine sa il intreb de unde  l-a cumparat. Era o minunatie de vesmant preotesc, si atunci mi-a spus ca a cautat pe internet si a gasit vesminte preotesti.

Acest vesmant bisericesc era frumos brodat dintr-un material usor, infrumusetata cu icoana Maicii Domnului pe felon. Era foarte bucuros de alegerea lui, stia ca a facut o achizitie foarte buna, foarte ieftina, si era foarte mandru de el, ceea ce ma incanta peste masura, si chiar eram fericit.
La inceput habar nu aveam ce sunt alea vesminte bisericesti, dar prietenul meu cu mult calm mi-a explicat ce sunt acelea:  vesmintele bisericesti  sunt piesele specifice de îmbrăcămite purtate de preoti fie în timpul celebrării slujbelor religioase (veșmânt liturgic), fie în timpul exercitării unei funcții clericale în afara spațiului liturgic. Veșmintele clericale sunt un fel de uniformă, care permite identificarea purtătorului după ritul și rangul său. Ele diferă și în funcție de ocazia cu care sunt îmbrăcate.
La acest magazin online se mai pot gasi:  prapuri brodati, set de altar brodat, tabla aurita pentru acoperit biserica, cruci de turla din titan aurit, candelabre din bronz slefuit, icoane, carbune de cadelnita, cadelnite, set de sfinte vase,cristelnițe,praznicare, litiere, cruci de binecuvîntare precum si toata gama de obiecte bisericesti, la cele mai mici preturi si de o calitate exceptionala.
Cand prietenul meu a facut comanda de vesminte bisericesti, a fost foarte multumit ca livrarea a fost una rapida, si ca produsul comandat era ca cel din pozele dupa site. Putea sa isi aleaga, pentru diverse sarbatori, precum Invierea Domnului, Maica Domnului, Sfanta Treime, Sfinti cu Hramul Bisericii, cu diverse culori specifice Postului, Invierii Domnului, etc.
Mirat ca un copil ma fascina cat de diferite erau vesmintele bisericesti ortodoxe fata de vesmintele bisericesti catolice, musulmane, sau altor confesiuni religiose. Toate sunt frumoase, dar eu fiind ortodox mi-au placut vesmintele bisericesti ortodoxe. Cat de frumos era cand intram in biserica prietenului meu, atatea candelabre, atatea icoane cu Maica Domnului, cu Isus Hristos, si nu in ultimul rand ma fascina slujba pe care o tinea. Cu vocea lui minunata reusea sa aduca oamenilor linistea sufleteasca, pacea in sufletele oamenilor, linistea atat de mult cautata.
Sunt foarte mandru ca am un prieten atat de bun si curat sufleteste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link