Refresh loader

Veteranul de razboi- un erou modest

Veteranul de razboi- un erou modest

Intr-o zi acel veteran de razboi fusese gasit fara suflare pe banca care statuse mult timp. Avea un zambet de multumire pe buze, fusese fericit , chiar daca trecuse prin multe patatanii, care mai de care,  mai periculoase si mai putin periculoase.
Intr-o toamna pe inserat acel veteran de razboi, venit de pe front, si-a dat seama ca a pierdut totul; casa, familia, totul.. era terminat, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu, a mers mai departe de greutatile care il cuprinsesera.

Cu timpul a inceput sa colinde strazile, sa apeleze la toti care aveau nevoie de un ajutor in gospodarie, pentru a avea si el din ce trai si un acoperis deasupra capului.  Dar, cum nu toate sunt bune si frumoase, intr-o dimineata iesind prin parcul pe care il colinda, a zarit o femeie foarte frumoasa, dar trista ca era atacata de doi insi care voiau sa o talhareasca.
El nu s-a lasat amenintat cu una cu doua, imediat a inceput sa scoata bastonul la ei si cu mare greutate a reusit sa ii goneasca.
Femeia, nu mai contenea cu multumirile, mai ales ca ducea o viata foarte grea, barbatul cu care traia era un betiv notoriu, aveau scandaluri multe in casa, sarmana femeie trecea prin multe greutati.
Eroul nostru a simtit multa mila fata de ea, cu toate ca era privit cu mandrie de lume, era fericit ca a putut face o fapta buna, cu toate ca nu stia unde sa mai puna capul jos cand va veni noaptea.
Era minunat sa vezi cum acest veteran de razboi se plimba prin parcul lui iubit, chiar daca dormea pe o banca, el avea mereu zambetul pe buze, nu cersea nimanui nimic, voia mereu sa faca fapte bune, sa gaseasca un loc spre fericirea mult dorita care ii fusese rapita de sotia lui.
De aceea sfarsitul lui l-a gasit pe banca lui, in parcul lui favorit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link