Refresh loader

Vrei sa iti construiesti o casa!? Descopera AICI cele mai bune proiecte de case cu etaj!

Vrei sa iti construiesti o casa!? Descopera AICI cele mai bune proiecte de case cu etaj!


Daca vrei sa iti construiesti o casa in curand, trebuie sa stii ca nu se mai poate construi la fel de haotic ca in trecut si nici nu este in interesul tau sa faci asta.

Pe langa avizele de la primarii, potrivit legii, ai nevoie si de un diriginte de santier care sa supervizeze lucrarile de constructie, iar acesta va avea nevoie de un proiect.
Dincolo de obligatiile legale, e in interesul tau sa apelezi la un specialist pentru a iti da sfaturi in construirea locuintei. Acesta va lua in calcul spatiul de care dispui si iti va da cele mai bune indicatii raportate la gusturile si posibilitatile tale. Locuinta ta ar trebui sa iti reflecte personalitatea. In felul acesta nu vei simti ca ai facut o investitie de care iti va parea rau, iar in functie de modul in care e realizata si amenajata, casa te poate incarca de energie.
Mai jos, vei descoperi cateva sfaturi pentru a realiza un proiect de casa cu etaj sau un proiect de casa cu patru camere. Ramane sa decizi daca vei tine sau nu cont de toate acestea.
.Tine cont de ponturi cand realizezi un proiect de casa cu etaj
Construirea unei locuinte cu etaj este mai complicata decat pare la prima vedere pentru ca trebuie sa ai in vedere elementele de rezistenta, dincolo de elementele de estetica. Nu ezita sa apelezi la o firma care realizeaza proiecte de case cu etaj, precum cea de aici https://www.case-frumoase.ro/proiecte-case-cu-etaj/, caci aceasta iti va da sfaturi importante.
Legat de rezistenta, trebuie sa folosesti ciment de calitate foarte buna la fundatie, la stalpi si la placa. De asemenea, trebuie sa folosesti cat mai mult fier beton la acestea. Fundatia este importanta pentru ca daca e realizata cum trebuie, casa va pune o presiune mai mica pe pamantul pe care e asezata. Stalpii de rezistenta au rolul de a scadea presiunea pusa de nivelul superior al casei cu etaj asupra nivelului inferior. Placa, adica suprafata orizontala care separa etajul de parter, are si rolul de a pastra zidurile pe verticala. Functioneaza ca o centura de legatura.
Un proiect de casa cu etaj trebuie sa ia in calcul si locatia. Mansarda sau balconul ar trebui sa fie orientate spre vederea cea mai buna din zona. De asemenea, proiectul de casa cu etaj trebuie sa ia in calcul patrunderea luminii in asa fel incat sa nu se incalzeasca locuinta in timpul verii dar nici sa nu te forteze sa aprinzi becul in timpul zilei.
Nu ignora detaliile mici cand iti faci un proiect de casa cu patru camere
Pentru o familie obisnuita, adica cu doi copii, un proiect de casa cu patru camere este ideal. Vei avea un dormitor in care vei sta cu sotul sau sotia si cate unul pentru fiecare copil, dar si pentru oaspeti. Baia si bucataria trebuie luate si ele in calcul.
Daca vorbim de un proiect de casa cu patru camere, fara etaj, amplasarea baii este extrem de importanta. Ar trebui sa alegi sa o amenajezi intr-o incapere in care accesul tuturor membrilor familiei sa se faca fara a ii stanjeni pe ceilalti. Cu siguranta nu iti vei dori ca dupa o zi de munca obositoare sa auzi pasii celorlalti indreptandu-se catre baie.
Intr-un proiect de casa cu patru camere, precum cele de aici, bucataria trebuie asezata si ea cat mai izolat de dormitoare din doua motive principale. Mirosul mancarii gatite nu trebuie sa se imprastie in toata locuinta, iar folosirea mixerului nu trebuie sa trezeasca toata casa. Este extrem de important ca aceasta sa fie amplasata spre exteriorul locuintei, la fel ca in cazul baii. La bucatarie vei avea nevoie sa iti instalezi o hota si va trebui sa scoti tubul ei in afara.
Atat in bucatarie cat si in baie vei folosi apa. Cu siguranta nu iti vei dori sa tragi tevile pana in mijlocul locuintei. Pe langa faptul ca te va costa mai scump, in cazul unor avarii vei fi nevoit sa scoti gresia si parchetul pentru a face sapaturile necesare.
In concluzie, daca vrei sa iti construiesti o locuinta ar trebui sa iei in serios realizarea unui proiect de casa cu etaj sau fara etaj, cu patru camere sau mai multe. In felul acesta vei avea in vedere lucruri la care nu te-ai gandit pana acum, cum ar fi importanta alegerii camerelor in care iti vei amenaja baia si bucataria, dar si alte aspecte cel putin la fel de importante.

One thought on “Vrei sa iti construiesti o casa!? Descopera AICI cele mai bune proiecte de case cu etaj!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap